Национална кампания „Попитайте хематолога“ идва и в Благоевград

Национална кампания  Попитайте хематолога  идва и в Благоевград

Националната кампания „Попитайте хематолога“ идва и в Благоевград. На 13 юли, д-р Вера Стоева от Националната специализирана болница за хематологични заболявания (НСБАЛХЗ)- София, ще преглежда и консултира безплатно пациенти със съмнение за хематологично заболяване. 

Прегледите ще бъдат напълно безплатни, а всеки нуждаещ се и всеки желаещ може да се обръща към общопрактикуващите лекари, които ще насочват пациентите към прегледа.

  Жителите на Благоевград, които имат съмнения за своето състояние, неуточнена хематологична диагноза или са лежали с такава диагноза в хематологично, или друго отделение, могат да научат от горещия телефон на кампанията 070010126 (на цената на градски разговор) начините за участие в безплатния преглед. Телефонната линия  е отворена всеки работен ден от 10 до 17 ч.

Кампанията се организира от Институт за здравно образование и Българско медицинско сдружение по хематология, с подкрепата на водещи университетски хематологични центрове: НСБАЛХЗ София, УМБАЛ „Св. Георги Пловдив“, УМБАЛ „Св. Марина Варна“  и Община Благоевград.

Целта е оптимизиране пътя на пациента и изграждане на добра връзка между общопрактикуващите лекари със специалисти-хематолози от водещи университетски центрове. Редица хематологични заболявания налагат използването на специализирана диагностика и терапия, които съществуват само в университетските хематологични центрове.

Научните постижения в хематологията в пъти повишават преживяемостта на пациентите с онкохематологични диагнози.

Коментари към новината

Още новини от Здраве