Рафтингари чистят река Струма, ще има награди за доброволци

Рафтингари чистят река Струма, ще има награди за доброволци

Еко регата „Чиста Струма” ще се проведе тази събота, 14 юли, по инициатива на Рафтинг клуб „Адвенчър Нет”. Събитието е с 8-годишна традиция, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле.

Районът се отличава с уникален континентално-средиземноморски климат и  богата флора и фауна, което го прави предпочитана дестинация за еко туризъм.

И тази година добре дошли са всички, които искат да се включат в една атрактивна доброволческа акция с рафтинг лодки и каяци - организатори, инструктори, приятели и почитатели на екстремните преживявания в бързи води. Всички те ще обединят усилия и ще съчетаят полезното с приятното, ще чистят реката и ще се забавляват.

Организаторите ще предоставят чували и ръкавици за всички ентусиасти, които ще събират отпадъци, както от лодките, така и от брега – боклуци, които всекидневно се закачат в крайбрежната растителност, но и пластмасови бидони, торбички, чашки и т.н., които се спускат свободно по течението.

Сборен пункт ще бъде базата на клуба, която е непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно, а стартът на еко регатата ще бъде даден в 10,00 ч. Всеки включил се ще бъде награден с безплатно рафтинг или каяк спускане, а в края на деня всички участници ще се върнат обратно в кемпа, за да  отпразнуват успешната акция с щуро парти под звездите.

Река Струма е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк.

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм