Лидерът на КНСБ Пламен Димитров: Съкратени миньори от Бобов дол отказаха работа в Благоевград

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров: Съкратени миньори от Бобов дол отказаха работа в Благоевград

Дървопреработвателно предприятие в Благоевград е предложило на съкратени миньори от Бобов дол да ги наеме на работа. 15 души обаче отказали офертата, съобщи в Благоевград лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той бе в региона в рамките на провеждащата се кампания "Бъди инфо".
"Все още липсва доверие на работниците в мениджмънта на фирмите в Пиринско. Основният проблем на работниците е трудовото възнаграждение и липсата на доверие в бъдещето и в бизнес плана на фирмите. Несигурността за работното място и това още колко време ще има фирмата работа сериозно затормозява всеки един от нас. За работодателите пък най-важният проблем е липса на кадри и специализиран персонал", допълни  Димитров.
Работодателите в Пиринско проявяват интерес към кампанията "Бъди инфо" и с готовност съдействали. В част от фирмите в действала система за информираност, която дава знания на всеки работник какви права и задължения има.
Пламен Димитров каза, че синдикатът има предложения за данъчна реформа и отпадане на плоския данък. КНСБ иска да се увеличи с 1 млрд. лв. държавният бюджет за следващата година. Средствата могат да бъдат насочени към повишаване доходите на населението.

Коментари към новината

Още новини от Бизнес