Яне Янев избухна: Моделът "Котев" е продължение на управлението на модела"Тотев" в Сандански

Яне Янев избухна: Моделът Котев е продължение на управлението на моделаТотев в Сандански

П О З И Ц И Я

на ПГ РЗС в общ. съвет Сандански

 

РЗС – Сандански: Котев и съветниците на Тотев ликвидираха болницата

 

Днес с 15 гласа „За” по предложение на кмета Котев и подкрепата на съветниците на Тотев бе ликвидирана общинската болницата „Св. Врач” в Сандански. Взеха решение да се създаде ново общинско ООД с фалиралата общинска болница в Петрич с равни дялове – по 49 %, при абсолютно нарушение на закона. Това е безпрецедентен акт на политическо безумие, наглост и меркантилност. Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77 годишна история ще висят на стената на позора докато градът ни съществува. Окончателно се доказа, че модела „Котев” е по-лошото продължение на управлението на Тотев.

Ликвидирането на нашата болница чрез схемата за сливане с тази в Петрич е най-тежкия удар нанасян върху град Сандански за целия преход.

Без да е взето мнението на лекарите и медицинския персонал в болниците на Сандански и Петрич се взе безумно решение срещу здравеопазването в целия регион. По всичко личи, че целта е в близко бъдеще прекрасния терен на болницата намиращ се в сърцето на парка на гр. Сандански да бъде грабнат от групировка близка до това управление. Втората цел е чрез сливането с фалиралата болница „Рокфелер” в Петрич да се заличат следите на кражбите и в двете болници през последните години.

Чест прави на лекарите-съветници д-р Попов, д-р Алексиев и д-р Ждрапанска, които гласуваха заедно със шестимата съветници от РЗС и остро възроптаха срещу закриването на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в гр. Сандански.

РЗС ще предприеме всички необходими действия да обжалва по съдебен ред това пагубно за града ни решение. През септември сме готови да организираме протести в подкрепа на гражданите на Сандански за да имат свое болнично заведение.

Това мнозинство и този кмет са срам и позор за Сандански.

 

ПГ Ред, Законност и Справедливост:

Яне Янев

Костадин Станоев

Калин Терзийски

Красимир Станков

Румен Гърчев

Илия Георгиев

Коментари към новината

Още новини от Общество