Дистрикт гуверньора на Ротари България на среща при кмета на Банско

Дистрикт гуверньора на Ротари България на среща при кмета на Банско

Дистрикт гуверньора на Ротари България – Веселин Димитров проведе среща с кмета на Банско Георги Икономов. Тя бе в рамките на посещението на президента на българската доброволна организация югозападния район. Неговите домакини от Ротари клуб Банско- Разлог - Айше Медарова, Славчо Атанасов и Иван Хаджирусков, също се включиха в срещата.

„Както знаете, аз също съм ротарианец, затова и каузата на Ротари е близка до мен. Имаме редица съвместни инициативи, сред които ежегодния, станал традиционен тенис турнир, дарителството от страна на Ротари за изографисването на църквата „Св. Троица” и много други” сподели Икономов по време на дискусията.

Веселин Димитров изтъкна приротетите на организацията в посока развитието на младежките програми и обмен. „Аз съм бургазлия и като такъв смятам, че младежкия обмен между вашия ротариански клуб и морските клубове, биха били много интересни за подрастващите. Младите са бъдещето и трябва да залагаме на тяхното правилно насочване и развитие” каза той.

Ротари клуб Банско – Разлог имат една много успешна инициатива – с дарителски средства по линия на Ротари бе обновено отделението по акушерство и гинекология, както и детското отделение.

В края на срещата г-н Димитров подари на своя домакин девиза на Ротари за 2018 г. – „Бъди вдъхновението” с пожеланието да бъде посланик на доброто. От своя страна Икономов подари на своя гост почетен плакет на община Банско в знак на уважение и добро сътрудничество. 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес