Измамата - бизнес на безчовечието

Измамата - бизнес на безчовечието

КОМЕНТАР НА ИВАНКА ЛАЛЕВА

Оказа се,че почивен ден за телефонните измамници няма, а сценарийте им надминават и холивудските сюжети. За съжаление обектите на тяхната изобретателност са все възрастни хора!

Нашенските Остапбендеровци жал и милост нямат, готови са на всичко ,за да измъкнат и последните заделени пари на пенсионера- я за погребение, я за сватбата на внуците, я за черни дни!

И гадовете мамят с най-милото, разтупкват сърцата на хората със съобщения за зловещи събития станали с близките им.

И да бяха само телефонните идиоти да ги преглътнеш, но на всяка крачка бъка от измамници в тая държава. То не бяха адвокати, то не бяха врачки с вълшебни илачи. Сега станаха и полицаи, което си е чиста гавра с правоохранителните органи. Да мамиш по този начин означава,че имаш изначално извратен мозък. Това е същото като да имаш мислене на терорист!

И в цялата схема, най-лесно е да укорим жертвите като кажем,че щом има наивници има и измамници. Но грях ли е да си добър и състрадателен, да си доверчив. Това от една страна, но от друга измамите доказват, че част от „клъвналите“ са склонни лесно да сгазят закона в името на това да спасят ближния си от затруднение. И без скрупули плащат.

И какво излиза,че родните ни измамници са големи психолози, по-добри от истинските и умеят на всеки да намерят цаката.

Демонстрират ум, който обаче не създава нищо градивно и нищо добро.

Извратеното им мислене и убива, защото десетки са случаите на хора починали от инфаркт след като разбрали,че са обект на измама.

Но, както и да го мислим, всичко май си е закономерно, след като лъжата, мимикрията, корупцията, безчочевието трайно се настани сред хората.

Преобърнат е целия хастар на ценностната ни система в обществото и за обикновения човек стана все по-трудно да различи редното от нередното.

И докато не намерим верния път на нормалността , то бизнесът с безчестието и безчовечието ще бъде наше ежедневие!

Коментари към новината

Още новини от Общество