Спомен за Ванга

Спомен за Ванга

Днес се навършиха  22 години от смъртта на  пророчицата Ванга.  Тя си отиде от този свят на 11 август 1996 година. Издъхна в Правителствена болница. Тя беше болна от рак,но приживе никога не го сподели публично и отказа лечение.

Ванга имаше дарбата да общува с мъртвите и да вижда в бъдещето. Това и донесе и нещастие,но и вечна слава и благоговение  на благодарни хора,на които е помогнала. Тя нямаше личен живот, но имаше любовта на хората. Най-голямото и желание бе да изгради приживе бял храм и го направи. И днес храма Света Петка на Рупите е символ на Ванга. Зограф бе Светлин Русев, който винаги казваше: храма е Ванга и Ванга е храма!

Малцина в света са имали дарбата да виждат в бъдещето, и да бъдат истински провидалци. Ванга бе един от тях. Тя не беше шарлатанка, въпреки че мнозина от църковните среди я смятаха за чедо на Сатаната.

Ванга остави достатъчно мъдри послания  за поколенията, които е хубаво от време на време да си ги припомняме, за да ни напомнят как трябва да живеем, какви трябва да бъдем, към какво трябва да се стремим...

Не е нужно да трупаме богатства. На земята има слънце и блага за всеки.

Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената.

Във всеки човек има добро и зло. Така е устроен човека. За мене щастието се корени в търпението на човека.

За всеки човек идват периоди на трудности – дори и за най-богатите, и за най-силните, затова човек трябва да бъде смирен, за да ги преодолее.
Не се плашете от болестите – имайте вяра. И най-здравият, ако няма вяра, ще умре.

В Бога не вярвате, а искате да ви помага...

Не е важно какъв си – важното е да си добър човек!

Който дава, ще остане с пълни ръце, а онзи, който гледа само да взема – с празни. Кракът, който тъпче, изсъхва.
Човек никога няма да спечели пари, ако не се занимава с подходяща работа. Той трябва първо да разбере какво най-много му харесва да прави, а не да робува на мода или нечии съвети.

Научете се да почивате правилно. Денят е създаден за работа, а нощта - за почивка.

Не отмъщавайте! Не търсете възмездие - рано или късно всеки плаща...

Ако вие в душите си не прощавате на никого, сте просто едно нищо. Ще бъдете като хартийки, носени от вятъра, които никога не ще намерят своето място на земята.
Хората страдат и много от човешките същества са нещастни, защото не са надарени с умението да забравят лошото и да прощават.

Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма цяр за него - то разяжда отвътре.
Обичайте се, стремете се към добри мисли и дела, защото това е най-доброто лекарство за всички!

В природата има хармония и ние сме част от нея. Няма „нежива” природа. Всичко „живее” и се подчинява на висша организация и разум.

Ходете лятото боси, за да не прекъсвате връзката си със земята.

Цветята са живи същества, излъчват енергия, дават сила. По това как растат в една къща, ще разберете има ли любов и хармония в нея.
Земята е жив организъм. Не я гневете! Изучавайте нейния език и нейните закони и ги спазвайте, за да живеете по-дълго и по-добре.

Пускайте през лятото децата да играят навсякъде – нека да се цапат, да тичат… Така изграждат имунитет и ще са защитени от болестите през зиматa.

Жената е огледало на мъжа, домът е огледало на жената, децата са огледало на мъжа и жената.

Когато раждате деца, трябва да знаете, че вие вече не принадлежите на себе си, а на тези деца. Дарявате живот, за който сте отговорни.
Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която уврежда не само нравствено, но и физически.

Затова казвам на всички хора, че съзнанието ни трябва да се променя към добротата. И това не е само пожелание. Земята навлиза в нов отрязък от време, което можем да охарактеризираме като време на добродетелите. Това ново състояние на планетата не зависи от нас, то идва независимо дали го желаем или не. Новото време изисква ново мислене, друго съзнание, качествено нови хора, за да не се нарушава хармонията във вселената...

Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живеят в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си представим!

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество