Масирана акция по въздух и земя, 20 тона канабис ожънаха за ден в Петричко

Масирана акция по въздух и земя, 20 тона канабис ожънаха за ден в Петричко

Масирана акция по въздух и земя  се провежда вече втори ден в Петричко по линия на разпространението на наркотични вещества. В местности около  три петрички села-Драгуш,Първомай и Тополница са открити и ожънати само за един ден -около 20 тона канабис. В акцията участва и хеликоптер,тъй като нивите с канабиса се намират високо в планината, това обяви директорът на ГД“Гранична полиция“ Светлан Кичиков, който бе в петричкото село Първомай лично да види как се работи. Той съобщи още, че акцията е разпоредена от главния секретар на МВР и се провежда съвместно с ОДП-Благоевград. Основно канабиса е открит в малки ниви където са засадени около 100-150- корена. Плантаторите предпочитали да отглеждат канабиса в държавни ниви, за да не носят отговорност и да няма докзателства, че стоката е тяхна. Въпреки това има вече арестувани и те са всички с криминални досиета. Акцията ще продължи до пълното разкриване на всички ниви, каза още Кичиков..

От началото на годината до сега са унищожени общо около 58 тона суров канабис, обобщи пък Николай Хаджиев, директор на ОДП-Благоевград.

До момента има образувани 27 досъдебни производства и са задържани 12 души. Според наблюденията на полицията този сезон има много повече засят канабис в сравнение с миналата година. Униформените заявиха,че в момента пазарната цена на килограм сух канабис се движела от 3 до 5 хиляди лева. И днес хеликоптер на Гранична полиция излетя и започна обход на нивите, където е скрит и засят канабиса.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред