Скандално! Водна асоциация в Пиринско не се учреди, но има структура и чиновници с 55 хиляди лева бюджет

Скандално! Водна асоциация в Пиринско не се учреди, но има структура и чиновници с 55 хиляди лева бюджет

Цяло лято областните чиновници ни продъниха ушите да обясняват,че дори една община да каже „НЕ“ и Водна асоциация в Пиринско няма да има. Ами не една, а две общини отказаха да пристанат на новото образувание Сандански и Кресна. И, какво от това. „Водна асоциация“ има. Как така? И не само че я има, но има и трима чиновници на високи заплати формирани от 55 хиляди лева бюджет. И като не влязоха тези общини е логично да питаме-защо има асоциация и кой им плаща заплатите на чиновниците?

Никой даже и не разбра, кога се наместиха избраните там, конкурс ли имаше, какво ли, факт е ,че се уредиха едни хора на заплата,без да има резултат. Напротив, господата със заплатите не си мръднаха задните части ,за да се потрудят да обясняват защо трябва да има Асоциация. Така областта загуби еврофинансирането си, но те не загубиха топлите си кресла. Но да обясним- един юрист, счетоводител и инженер се намърдаха на службичка в сградата на областната управа. И имат осигурено финансиране от държавата и общините заедно за 5 години.

Въпросът е след като областта няма да има европроекти в сектора, те какво ще правят, и за какво ние данъкоплатците ще им плащаме заплатите?

Или пък са ни лъгали,че без дори една община да даде съгласие за членство „Водната асоциация“ няма да се състои. Въпросите висят и чакат отговор, а отделно ще питаме кои, как и на какъв принцип са назначените чиновници?

Коментари към новината

Още новини от Общество