Маскирани нахлуха в Роженския манастир, вързали попа и копали дупка в търсене на златно съкровище

Маскирани нахлуха в Роженския манастир, вързали попа и копали дупка в търсене на златно съкровище

Четирима маскирани лица са нападнали Роженския манастир край Мелник и са извършили дръзки действия в търсене на златно съкровище. След като нахлули в църквата на манастира , вързали попа за стол и му отнели мобилния телефон. Казали му да мълчи и да не мърда. След което мъжете започнали да копаят дупка в една от стените на храма. Цялата трудова дейност продължила около половин час и след това изчезнали. Минути по-късно попа успял да се развърже и да извика помощ. Всичко това се е случило ,по разказ на свещеника, около 20- до 21 часа във вторник вечерта.

Полицията е отцепила района и подстъпите към манастира. Цяла нощ те издирват нападателите. В манастира има видеокамери за наблюдение, те са иззети и прегледани. На тях се виждало как маскирани мъже,черномурни, влизат в светата обител и връзват попа. Мъжете били въоръжени с кирки.   

До момента  разследващите не могат да установят дали нещо е откраднато, според отчето освен телефона му нищо друго не липсва. Там са ценните икони, дори парите в касата били непокътнати..

Свещеникът не е местен, той е от  Хаджидимово.  Бил е само за ден в манастира, за да замести свой колега.

Разследващите  са забранили на свещеника от манастира да говори с медии, предупредени да не дават никакви изявления са и местните кметове в близките населени места.

В този район от години се носят легенди за заровени иманета в гърнета с жълтици. До сега никой не е открил. Но явно нападателите са работели по предварителна информация,защото се били насочили и копали на точно определен зид в храма. Не е ясно дали са открили нещо.

Но от снощи униформени от Петрич и Сандански претърсват  околностите в търсене на следи от странното нападение.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред