Невероятен късмет, падна фасадата на МОЛ-а в Благоевград, няма жертви и ранени-снимки

Невероятен късмет, падна фасадата на МОЛ-а в Благоевград, няма жертви и ранени-снимки

Фасадата на МОЛ-а в Благоевград се срути, за късмет страшния инцидент се размина без жертви и ранени.Причина за отлепилата се фасада е развилнелия се силен ураганен вятър. Цялата външна конструкция на огромния магазин е паднала отгоре до долу, тя представляваше светещи панели. Хората пищяха от ужас, при вида на смъкващите се платна, които се сгромолясали шумно. На момента пристигна полиция, пожарна и линейки.

Невероятен късмет, направен е оглед ,няма жертви и пострадали, това заяви областниуя управител на Благоевград Бисер Михайлов, който дойде на място да види щетите от падналата фасада на магазина.

 Към 18 часа се срути цялата фасада от метални конструкции на търговския център, тя е паднала точно върху входа на магазина и е цяло чудо,че по това време не е имало преминаващи хора. Отдолу под фасадата има кафене, там е имало хора, но подвижния покрив е издържал на летящите панели. Вътре хората са пищяли от ужас, но няма ранени. МОЛ-а бе отцепен, ще остане още дни така, докато не премин опасността и не се обследва цялата сграда, коментира още областния управител.

Пожарникарите изключиха тока и разшириха периметъра на сигурност около магазина.

МОЛ бе направен през 2014 година. На практика се реновира старата сграда на ГУМ и бе отдадена на концесия за 30 години. Фасадата на мола представлява 6на60 метални светещи пана. Вятърът е отпрал цялата опаковка от предната страна на магазина. Очаква се комисия да направи оглед.

Коментари към новината

Още новини от Общество