Съдът пусна служителите на община Благоевград потрошили витрината на македонския клуб, ето и становището на кмета Илко Стоянов

08/02/2023 12:24
Съдът пусна служителите на  община Благоевград  потрошили витрината на македонския клуб, ето и становището на кмета Илко Стоянов

Двама служители на община Благоевград и съпругите им бяха задържани за потрошената  витрината на македонския клуб.

Чиновниците са работещи от отдел „Озеленяване“ в общината. Затова и последва реакция на кмета на Благоевград Илко Стоянов, който заяви:

  „Ако се докаже вина на общинските служители, аз ще приложа принципа на реципрочност на наказанията. Това означава, че ще накажа работещите в Община Благоевград, с абсолютно същото наказание, с което ще бъдат наказани митничари, гранични полицаи и други служители в Р Северна Македония, които предизвикаха психическо и физическо насилие над множество българи. В момента, в който бъдат уволнени служителите в Северна Македония, причинили тормоз над българските граждани, аз незабавно ще уволня служителите на ОП “Озеленяване” към Община Благоевград. Това е , простичко и справедливо!

Припомняме, че митничарите и полицаите в съседна РСМакедония бяха поздравени за добрата си работа по време на честванията на рождения ден на Гоце Делчев. Похвали получиха и граничните полицаи и митничари, които биха българи и държаха  стотици часове наред на границата. Трима българи  бяха арестувани и осъдени,а други получиха забрана за влизане в страната.

На 4 февруари  служителите на община Благоевград  и съпругата на един от тях  били на софра и  подпийнали. Те били ядосани от това,че македонската държава възпрепятства нашенци да положат цветя на гробницата на Гоце Делчев в Скопие. Затова ,под въздействие на емоциите,хвърлили камъни по македонския клуб в Благоевград като строшили витрината му.

Съдът  днес освободи задържаните,няма да има обвинения срещу тях, защгото са признали вината си и са поели задължение да възстановят щетите по счупената витрина на собственичката на имота.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от