Бившият кмет Камбитов: Операция "Виновен" продължава,нямам нищо общо с анаеробната инсталация

Бившият кмет Камбитов: Операция Виновен продължава,нямам нищо общо с анаеробната инсталация
Бившият кмет Атанас Камбитов отговори чрез фейсбук по казуса за анаеробната инсталация, заради която община Благоевград е ударена с поредна финансова санкция.
Той пише като първо цитира заглавието на в.Струма, който публикува материала по темата.
Цитат:"Поредно наследство от екипа Камбитов!Благоевград ударен с нова санкция от 1,5 млн.лв за анаеробната инсталация"
28.04.2020г.
Ето така се прави,но за по наблюдателните да отбележа:
1.Ако погледнете датата ще видите,че по това време не съм кмет.Обществена поръчка -избор на изпълнител-проектиране-строителство,всичко е след 08.2019 година.
2.Едната санкция,1,5 млн. е влязла в сила,защото не е обжалвана,което не се коментира.Община Сандански в идентична ситуация,обжалва и печели,но това е дреболия.
3.Преди две седмици ВАС отмени санкция от 480 000 лева,е тази процедура беше по мое време,но и това е дреболия.
Заради последващи действия и бездействия има вероятност Общината да бъде санкционирана с огромна сума и тогава пак ще има виновен,но колкото да им се иска,няма как да съм аз .Все пак минаха четири години....,и в тези четири години някой управлява този град и трябва да си носи отговорност.
П.с. Колкото до репортерите,аз ги разбирам,че когато чуят проект го свързват с екипа"Камбитов".То и да искат,няма как да сбъркат!
За статистиката:За осем годишно управление,Община Благоевград няма едно загубено дело."
 
По казуса с депото за отпадъци в Благоевград  тепърва се очакват заключения и анализи.  В момента то е обект на разследване на Европейската прокуратура. Разпитани са всички кметове в региона, които членуват в Сдружинието за управление на отпадъците. Разпити са направени и на десетки чиновници от общината,свързани с цялата процедура по изграждане на депото в различните етапи и усвояването на финансирането. Разследващите под сурдинка говорят,че има сериозни нарушения и отклонения, разследват се и огромни суми хонорари, които са били получавани по проекта, както и управляващия орган. Очаква се развръзка по казуса.
До момента кметовете от Сдружението отказват да депонират боклука в благоевградското депо,с изключение на община Симитли.

Коментари към новината

Още новини от Общество