Макрон призова търговските вериги да намалят цените

Макрон призова търговските вериги да намалят цените

 

Френският президент Еманюел Макрон призова търговските вериги да положат усилия за намаляване на инфлацията. Той заяви това по време на посещението си на селскостопанското изложение в Париж, предава БНР.

Темата за инфлацията беляза срещите на президента Макрон с френските селскостопански производители на годишния земеделски салон. Той беше открит днес в разгара на преговорите между производители и търговски вериги и при опасения от нов скок на цените през март.

"Търговците са тези, които трябва да положат най-много усилия" за намаляване на инфлацията, заяви Макрон. По думите му това не може да се иска от производителите, които имат значителни разходи и ниски печалби.

Президентът обеща план за икономии на водните ресурси срещу сушата, която миналата година силно ощети добивите, и насърчи французите да купуват френски хранителни стоки.

Макрон не пропусна да защити оспорваната пенсионна реформа, която предизвика вълна от протести. Той обяви, че ще посети Китай, за да преговаря за посредничество за прекратяване на войната в Украйна.

 

Коментари към новината

Още новини от Свят