Безплатни логопедични консултации организира Югозападният университет „Неофит Рилски“

Безплатни логопедични консултации организира Югозападният университет  Неофит Рилски

Центърът по логопедия към Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира от днес до 8 март безплатни логопедични консултации за деца и възрастни.

С това Центърът по логопедия се включва в кампанията „Провери, за да знаеш“, която се организира от логопеди от цялата страна, като фокусът на дейностите, свързани с тази кампания, е върху създаването на навици у хората за регулярни консултации с логопед. 

Желаещите да бъдат консултирани могат да го направят след предварително записване на тел. +359878789875, посочиха от университета. 

Центърът по логопедия към факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира и кръгла маса за практикуващи логопеди. Началото е днес, 6 март, от 13:00 часа, и е по повод Европейския ден на логопедичната терапия и професионален празник на логопедите, съобщиха още от благоевградския университет. По време на събитието ще се обсъждат две теми: „Влияние на COVID-19 пандемията върху логопедичната работа“ и „Прояви и нарушения на говора, гласа и гълтането при лица, преболедували COVID-19”. Темите ще бъдат представени от доц. д-р Миглена Симонска и ас. Цветелина Брайнова, и от ас. Д-р Радостна Костова. 

Коментари към новината

Още новини от Общество