Алфатур-Благоевград предлага 4 дни екскурзия Истанбул-Одрин на най-добри цени

Алфатур-Благоевград предлага 4 дни екскурзия Истанбул-Одрин на най-добри цени

И С Т А Н Б У Л – О Д Р И Н

 

27.04 – 01.05.2023            4 дни / 3 нощувки със закуски

 

 

27.04.2023 /четвъртък/20:00 ч. –отпътуване от Благоевград. Нощен преход по маршрут: Благоевград – София – Пловдив-Пазарджик– Капитан Андреево – Истанбул.

1-ви ден: 28.04.2023 /петък/ – Пристигане сутринта в Истанбул – огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут  с древното си минало.

-БОНУС: Посещение на парка на лалетата „Емирган”. Свободно време за самостоятелно разглеждане.

-След 14:00ч.-Настаняване в хотел. Свободно време и възможност за самостоятелно пазаруване от „Капалъ Чарши” и Египетския пазар свободно време или пожелание Автобусна и Пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – Хиподрума – центъра на живота на града; Синята джамия “Султан Ахмед”; Дворецът „Топ  Капъ” – сърцето на Османската империя и  „Св. София” – епископална черква на византийската столица,  площад Султан Ахмед, Египетския пазар, кулата Галата, площад Таксим. Преминаване по моста над Босфора, свързващ Европа с Азия и време за фото пауза. Посещение на джамията „Чамлъджа”.  Посешение на “Св. Стефан” единствената желязна  българска църква в света. Нощувка.

2-ри ден: 29.04.2022/събота/  – Закуска.

-Панорамна разходка с корабче по Босфора: – Новият султански дворец „Долмабахче” – бароков дворец, известен с просторните си пищно украсени зали, „Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, квартал „Ортакьой” – любимото място на истанбулските младежи и творци,     отбранителните крепости „Румели Хисар” и „ Анадолу Хисар”,  летния султански дворец   „Бейлербей”, Кулата на девицата.

-Посещение на двореца „Долмабахче” с екскурзовод на български – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия.

Организиране на турска вечер в атракционно заведение „Гар Мюзикхол” с включена вечеря и шоу програма или Вечерен круиз по Босфора с яхта „Босфорския ориент“ с включен: трансфер от хотела, вечеря с традиционна турска кухня /салата, основно, десерт/ и неограничена консумация на местен алкохол, безлкохолни и негазирани напитки. Нощувка.

 

3-ти  ден: 30.04.2023 /неделя/ – Закуска. Свободно време или по желания срещу допълнително заплащане МОЛ ТУР: Посещение на небостъргача Сапфир –най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването ѝ в края на 2009 г, сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

Посещение на МОЛ и аквариум „Aqua Florya е голям търговски и развлекателен комплекс,разположен е на площ от 45 000 кв.м. Освен магазини, има и кино с капацитет от 1280 души, а на децата се предлагат интерактивни игри. Огромният аквариум заема няколко етажа и е един от най-големите аквариуми в света. Общата му площ е 22 000 квадратни метра. Аквариум “АКВА ФЛОРИЯ” разполага с 64 аквариума с 6800 куб.м. вода. Всички те представят над 1500 вида на 15000 земни и морски същества от Черно, Мраморно, Егейско и Червено море, протока Босфора, Суецкия и Панамския канал и тропическата гора. Аквариумът има множество зали, богато разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, зала “Антарктида”, “Тропическа зала” и много други. В комплекса има и изкуствен дъждовен горски декор. За щастие, всички живи същества в аквариума живеят в условия, които са най-близо до естествената им среда.

-Посещение на парк „Миниатюрк“ – Той е известен с умалените макети на забележителностите разположени из цяла Турция. В парка има над 100 миниатюри в мащаб 1:25. Могат да се видят макети на двореца Долма бахче, Джамията Султан Ахмед, стадионите Ататюрк и Бешикташ, църквата Света София,моста свързващ Европа с Азия,Памуккале, скални градове и манастири,мавзолеят на Ататюрк, Кападокия и много други. Всички макети са изработени с най малките детайли. В паркът дори е пресъздаден трафикът в Истанбул чрез макет на пътищата и мини коли, които се движат по него. Усещането да се чувстваш великан сред мини-сгради и да ги погледнеш от една друга гледна точка, от горе, е особено.Паркът е създаден с изключително интересен замисъл. Нощувка.

 

4-ти ден: 01.05.2023 /понеделник/ – 05:30 ч. от рецепция пожелание –Отиване пеш /около 20 мин./ на “Църквата на първо число” / Ayın Biri Kilisesi/ както я наричат повечето хора или църквата с ключетата, които се купуват на входа на църквата„сребърни” и „златни”, които символизират желанията на хората и отключват иконите в църквата. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание, но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието!

Закуска.

  • БОНУС посещение на гр. Одрин – древният  Адрианопол, където реките Арда и Тунджа се влива в река Марица.  Посещение на борсата за перилни препарати /свободно време около 1 час./ Свободно време в центъра на града с възможност за индивидуално посещение на: джамията „Селимие джами” – най-голямата джамия в Турция построена от арх. Синан в чест на султан Селим II. Свободно време за пазаруване „Селимие Арастасъ”, „Али Паша Капалъ Чаршъ” /около 1 ч. и 3 мин./.
  • Пристигане в България късно вечерта.

           

Цена:

295.00 лв. при записване до 31.01.2023г.

305.00 лв. при записване до 28.02.2023г.

315.00 редовна цена след 01.03.2023 г.

 

БОНУС: Посещение на Одрин;       

БОНУС: Посещение на парка на лалетата „Емирган”;     

БОНУС: Посещение на църквата на първо число.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус***;
  • 3 нощувки с 3 закуски в Истанбул;
  • Застраховка „Медицински  разходи и злополука в чужбина”,
  • Техническо обслужване на групата.

 

Цената не включва:

  • Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на Истанбул – 18.00 евро при минимум 25 туристи;
  • Разходка с корабче по Босфора /1ч. и 15 мин./ – 18.00 евро на турист;
  • Входна такса и екскурзоводско обслужване на български език в двореца „Долмабахче” – 40.00 евро, (при минимум 25 записани туристи);
  • Двореца „Топ  Капъ”: – 40.00 евро на човек с местен екскурзовод – на български език (при минимум 25 записани туристи) ;
  • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, вечеря и шоу програма- 50.00 евро;
  • Вечеря в ресторант „Гар Мюзикхол” или друго атракционно заведение – 30 евро;
  • МОЛ ТУР / при минимум 25 записани туристи/ -Посещение на небостъргача „Сапфир”, МОЛ и аквариум „Aqua Florya“; парк „Миниатюрк“- 20.00 евро / ВСИЧКИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ ОТДЕЛНО НА МЯСТО/;
  • Билети за музеи, обекти и  прояви, посещавани по желание.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: За лица под 18 години пътуващи сами или с един от родителите си е необходима нотариално заверена декларация за родителско съгласие и  нейно копие. В Турция се пътува задължително с валиден документ за самоличност.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото  да размества програмата и променя часовете с цел да се посетят повече туристически обекти  и НЕ носи отговорност за туристи, НЕдопуснати от съответните гранични власти.


 

Коментари към новината

Още новини от Общество