Нов изпълнителен директор, съкращения и ревизия на заплати ще има във ФК“Пирин“

Нов изпълнителен директор, съкращения и ревизия на заплати ще има във ФК Пирин

Нов изпълнителен директор ще има във ФК“Пирин“, който вече е общинска собственост. Вероятно това ще бъде Кирил Стойков, това е моето желание, каза днес кметът на Благоевград Илко Стоянов. Досегашният шеф Велислав  Елезов можел да остане на предишната си длъжност като пиар, каза още кметът. Освен тази промяна ще има и съкращения, както и ревизиране на заплатите на администрацията.

Общината няма пари, за да издържа футболен отбор, това е бизнес, но докато се намери друго решение, то ние сме длъжни да подържаме отбора. Сега даваме по един милион на година, но трябват поне още 2 милиона за издръжка,каза още Илко Стоянов на брифинг днес.

Предстои втора среща с бизнеса от града, които под една или друга форма имат желание  да дават липсващите 100 хиляди лева на месец в момента.

Кметът Стоянов обяви, че вече има 15 – 20 потенциални рекламодатели, добави градоначалникът. По думите му след като разговорите завършат окончателно ще бъде представен публичен списък на хората, които ще се включат в издръжката на отбора.

Приоритет ни е оставането на клуба в А група, но все още са много неизвестните, каза още кметът.

Коментари към новината

Още новини от Общество