Кметът Ил. Стоянов прие националките по борба, които избраха да се подготвят в Благоевград за европейското в Хърватия

Кметът Ил. Стоянов прие националките по борба, които избраха да се подготвят в Благоевград за европейското в Хърватия

Националният отбор по борба за жени пристигна на лагер в Благоевград. Кметът на общината Илко Стоянов прие в кабинета си президента на Българската федерация по борба Христо Маринов, селекционера Петър Касабов и националните ни състезателки Мими Христова, Миглена Селишка и София Георгиева.

По време на неофициалната среща бяха обсъдени както успехите на отбора, така и трудностите, които федерацията изпитва. Кметът отбеляза, че община Благоевград прави всичко възможно базите да се подновяват, за да привлича подрастващото поколение към спорта.

„Тренировките в Благоевград са най-важни в момента за нас, работим усърдно, за да влезем във форма и да изчистим всички грешки преди европейското първенство, тъй като там ни очакват сериозни съперници в лицето на Украйна“, каза треньорът Петър Касабов.

Кметът изпрати състезателките с трибагреник и пожелание да печелят само златни медали, а в Загреб да развеят гордо българското знаме. Христо Маринов отвърна на жеста и връчи на градоначалника луксозно издание на алманаха „Властелините на тепиха“, под който всички сложиха автографите си.

Националният отбор по борба за жени започна заключителна подготовка в зала „Орфей“ в Благоевград преди европейското първенство, което ще се проведе от 19 до 22 април 2023 г. в Загреб, Хърватия.

Мими Христова /65 кг/, Миглена Селишка /50 кг/ и София Георгиева /72 кг/ имат спечелени квоти и ще ни представят в Хърватия. В тима са още Тайбе Юсеин, Яна Димитрова, Виктория Бойкова, Гергана Стоянова, Даниела Бръснарова и помощник-треньорът Стоян Петров.

Припомняме, че зала „Орфей“ в парк „Македония“ е предмет на сериозен спор между ДНСК и Община Благоевград. Това може да стане причина стотици деца да останат без тренировъчна база.

Община Благоевград за поредна година приема на лагер националния отбор при най-добри условия!

 

Коментари към новината

Още новини от Общество