Ромска фамилия от Микрево-целунати от късмета, продължават да печелят луди пари от лотарията

Ромска фамилия от Микрево-целунати от късмета, продължават да печелят луди пари от лотарията

Ромска фамилия от село Микрево , община Струмяни, буквално са целунати от късмета,защото продължават да печелят пари от Националната лотария. Преди 3 години близнаците Благовест и Светослав Аргирови от махалата спечелиха близо 2 млн.лева от Лото 6 от 47 и внезапно от бедняци станаха милионери, а преди дни съпругата на Благовест –Фиданка Аспарухова също удари печалба. Този път 15 хиляди лева.

Местните в селото ги гледат като божества и ходят да ги потупват или да се здрависват с тях за късмет.

До преди 3 години двамата близнаци роми били бедни и работели заедно със съпругите си в шивашки цех. Печелили по 350 лева и едва свързвали двата края. Един ден с последните си 2 лева решили да играят в националната лотария и без да се наговарят пуснали фишове с еднакви числа. Те били рожденни дати от фамилиите им. И хоп за един миг и двамата стават милионери. Двамата печелят по отделно по 960 хиляди лева, къща и кола. Момчетата обаче се оказват разумни и не прахосват парите. Къщата им мечта е факт, обзаведена е луксозно, инвестират пари и в магазин, за да имат малък семеен бизнес.

Късметът наистина съпътства двамата 32 годишни близнака. Те се раждат в голяма ромска фамилия, в родилния дом живеят 5 месеца и там ги кръщават служебно на известните по онова време певци Светослав и Благовест Аргирови. След това майка им ги прибира в Микрево, където буквално 10 души спят в една стая.

Мечтата на близнаците била да имат образование и да си подредят живота. Днес те вече имат основно образование и се гордеят,че са успели сами.

А благодарение на милионите видели морето за първи път на 31 години.

Близнаците не са получили парите накуп, а им се дават по 35 хиляди лева на година. Те обаче казват,че готови пари лесно се харчат,затова внимават, не се изхвърлят по магазини и заведения, правят си точна сметка. Помагат и на многолюдната си фамилия.

След печалбата на Фиданка , фамилията казва,че счита себе си за галеници на съдбата.

Коментари към новината

Още новини от Общество