Откриха рафтинг сезона край Симитли

Откриха рафтинг сезона край Симитли

Любителите на екстремните спортове, на различни възрасти,  откриха рафтинг сезона .  Рафтингарите се събраха край базата им на река Струма край Симитли.

 Символичен старт даде кметът на община Симитли Апостол Апостолов,  Мария Павлова и Станимир Станимиров - Чачи, инструктори по рафтинг, каяк и алпинизъм, а сред първите ентусиасти, качили се на лодка, бе най-малката Ема, която очакваше с нетърпение екстремното преживяване.

 Капацитетът на центъра край Симитли позволява на ден да се правят по пет спускания с до 360 човека. За желаещите да се докоснат до екстремното изживяване, Рафтинг БГ/Х-клуб осигурява пълна екипировка и квалифициран инструктор.

 Развитието на екстремните спортове е сред основните приоритети на община Симитли. През последните 26 години са положени много усилия за утвърждаване на този вид екстремен спорт. Самият рафтинг център край Симитли е създаден преди повече от 14 години и вече се е превърнал в предпочитано място за рафтъри от цялата страна и чужбина, разказа кметът на общината Апостолов. 

 Освен рафтинг, центърът предлага и други услуги, сред които пейнтбол,каньонинг,катерене и въжена градина.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество