Коалицията на ПП-ДБ се провали в Пиринско след неадекватна кампания на обиколки по пазарите и лигавщините с "Говорещите котета"

Коалицията на ПП-ДБ  се провали в Пиринско след неадекватна кампания на обиколки по пазарите и лигавщините с Говорещите котета

Съюзът между Промяната продължава и Демократична България се провали на изборите в Пиринско. Те спечелиха заедно  17,57% или общо гласували за тях са 20 622 души.

17.57%

На миналия вот през октомври 2022 година Промяната получи 17 777 гласа, а ДБ, които тогава бяха самостоятелно на избори имаха - 4261. Сега, когато са в коалиция, имат около 2000 гласа по-малко.

Това е срив и за двете партии. За хората от региона обаче бе очаквано. „Промяната продължава“ скъса всякакви комуникации с медиите и жителите  от региона.

Кампанията им бе зле композирана. Активистите начело с Андрей Гюров си направиха по една обиколка из пазарите и главните улици в областта.  Ръкуваха се с хората и това е. Нямаше сериозно говорене по програма, не изложиха идеи и тези за развитието на държавата. Не се срещнаха с представители на различните браншове. Не влязоха в нито един цех, болница или предприятие, за да чуят там какви проблеми хората поставят.

Кампанията им с „Говорещите котета“ бе по-скоро на ниво за пубертети, отколкото за зрели хора. И лигавщините им не бяха приети добре от електората. Освен това те пак заложиха на фейсбук,за да правят  разсъждения по сериозни теми. Така и не разбраха, че в този формат послания до избиратели не достигат.

Така или иначе кандидатите им си изкараха приятно през изминалия месец, разходиха се из пазарите на региона, опознаха бабите и дедовците, спортуваха по площадки, разкършиха снаги с малко чистене на боклуци  и получиха справедлив резултат за свършената работа.     

За 7 месеца управление, хората от региона не усетиха подкрепа за местните проекти или проблеми. Имаше протести и блокади на магистралата, но никой от Промяната или Демократична България не се трогна  от това.  А медиците и до ден днешен се възмущават от непрекъснато повтарящата се лъжа,че те им увеличили заплатите.

Липсата на отношение към жителите на региона , фалша в говоренето и липсата на искреност и загриженост бяха наказани в изборния ден и ПП-ДБ стигнаха до трето място. Падането продължава….   

Коментари към новината

Още новини от Политика