Днес е празникът на община Струмяни,учредена през 1979 година

Днес е празникът на община Струмяни,учредена през 1979 година
Днес е 7-ми април – Празникът на община Струмяни, денят в който през 1979 г. на картата на България официално се вписва нашата община и заема своето достойно място и до днес, съревновавайки се с първите и доказвайки своите достойнства и предимства.
Община Струмяни е благословена от Бога земя, надарена с пъстрите Пирин и Малешевска планина, земя на традиции и горди хора – трудолюбиви и всеотдайни в добрите си дела!

За да може празникът да събере повече жители и гости на общината, всяка година администрацията избира  почивните дни, които са около празника на града и подготвяме събитията, свързани с него. Тази година това е 8 април, събота, а още от 16:30 часа в Струмяни ще бъде подреден базар с великденски украшения под надслов „Пъстър Великден“, с участието на всички читалища, деца от детската градина и училището в общината, както и социални институции. 

От 18:30 часа на 8-ми април започва празничен концерт, с участието отново на всички културни и образователни институции, самодейни състави, танцови групи, гостуващи изпълнители.  

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество