Граничният полицай от ГКПП-Кулата искал 500 евро такса спокойствие

Граничният полицай  от ГКПП-Кулата искал 500 евро такса спокойствие

Окръжната прокуратура в Благоевград отложи внасянето на мярката за постоянен арест на задържания в петък вечерта граничен полицай от Кулата.

Причината е, че задържаният 40-годишен мъж е бил на лечение в болницата в Сандански, докато искал подкупа. Уредил си среща с бизнесмена на транспортната фирма от който потърсил такса спокойствие. Излязъл от болницата да вземе парите и попаднал на клопка. Униформени му щракнали белезниците. След това отново бил върнат в болницата, вероятно утре, когато му изтича клиничната пътека, той ще бъде изправен пред съда за взимане на мярка.

Атанас Коцев-40- годишен служител на ГКПП-Кулата вече има обвинение за  искане и получаване на подкуп, съобщиха от окръжната прокуратура в Благоевград.

В петък вечерта в Сандански полицейският служител Атанас Коцев (40 г.) чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба. Използвайки служебното си положение на граничен полицай на ГКПП Кулата, той поискал такса „спокойствие“. Заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през граничния пункт, свързани с дейността на транспортните му дружества.

Граничният полицай е задържан в момента на приемане на подкупа пред хотел в Сандански. Той е привлечен в качеството на обвиняем.

За извършеното от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност. Разследването продължава.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред