Граничният полицай Коцев остава в ареста, пред съда разказа своя версия за подкупа

Граничният полицай Коцев остава в ареста, пред съда разказа своя версия за подкупа

Преди минути окръжен съд Благоевград постанови постоянна мярка "задържане под стража" за граничния полицай Атанас Коцев, обвинен за 500 евро подкуп,съобщава 24 часа.

Пред съда той се оплака, че му е нанесен жесток побой при задържането. Бизнесменът, от когото прокуратурата твърди, че е поискал и взел 500 евро подкуп - Владимир Бойчев, е криминално проявен.

"Владо боклука измами мен, брат ми и баща ми с 50-60 хил. лв. Не пуснах жалба срещу него и той трябваше всеки месец да ми връща пари. Не съм взел подкуп, а пари, които той ми дължеше. От 17 години съм в МВР. Обичам си работата и мразя корумпираните полицаи", каза пред съда Атанас Коцев и поиска мярка за неотклонение "подписка", за да може да работи и да връща кредитите, с които твърди, че е бил измамен.

В съдебната зала стана ясно, че преди дни Коцев е бил осъден окончателно за ползване на фалшив документ и има условна присъда. Прокуратурата пък разполага с кореспонденция по вайбър и телеграм между полицая и Владимир Бойчев, в която полицаят се заканвал: "Ще бъдат рязани пръсти". Разпитани свидетели обяснили, че се страхуват от заплахите на граничния полицай.автор-24 часа

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред