Благоевград посрещна писателката Мария Лалева с букет от емоции, два часа авторката раздава автографи

Благоевград посрещна писателката Мария Лалева с букет от емоции, два часа авторката раздава автографи

Тясна се оказа залата на библиотеката в Благоевград, в която се събраха десетки благоевградчани,които искаха да видят и чуят на живо писателката Мария Лалева,чийто книги са най-продавани у нас.

Срещата на авторката с хората от родния и град бе вълнуваща и много искрена. Мария бе отрупана от любов и обич. Всеки искаше да я прегърне, да и разкаже лично коя история в романите и ги вълнува, кой е любимия им герой.  

Дойдоха и приятели и познати,които не са виждали Мария от години,спонтанно изникнаха спомени и случки, и всичко това бе гарнирано със сълзи и смях. Сред почитателите бяха и бивши учители на Мария, приятели на нейната фамилия.

Мария цял час говори за книгите си, за историите в тях, за разбирането си за любов, грешка, прошка, приятелство, предателство и изпитанията в живота.

„Тя е толкова млада, а говори като мъдрец, който е живял поне 100 години, думите и действат като мехлем за душата, изумителна писателка е,  книгите и са като библия за живота и метамарфозите на човешките отношения, споделиха нейните почитатели.

И като се изви опашка за автографи, та цели два часа писателката писа лични послания и не отказа снимка и прегръдка за никой.

Маргарита Бербатова, майка на именития ни футболист Димитър Бербатов, също бе сред чакащите за автограф , тя с удоволствие сподели,че е очарована от книгите на Мария.

И понеже десетки хора не успяха да влязат в залата, а книгите свършиха ,Мария Лалева обеща да направи още едно гостуване в родния си град през лятото.     

 

 Мария Лалева е българска писателка. Родена е в Благоевград на 17 юли 1969 година. Завършва Езиковата гимназия в града, а впоследствие висше образование със специалност „Икономика“. През 2018 година излиза дебютният ѝ роман „Живот в скалите“, който много бързо се превръща в една от най-продаваните книги в България. Оглавява класацията за най-четена книга на книжарници „Хеликон“ през същата година и следващите три – 2019, 2020 и 2021 година. Тиражът ѝ достига 120 000 екземпляра. Сценарист и изпълнителен продуцент на игралния филм „Дамасцена от 2017 г. Жена на годината на сп. „Грация“ за 2019 година. През 2021 година излиза романът й „Пасиансът на архангелите“.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество