Румен Христов в Благоевград:Не съм оптимист, че ще има правителство

снимка-Пирин Нюз
снимка-Пирин Нюз

Истината е, че ние като коалиция направихме много компромиси, за да се случи създаването на правителство във втория мандат. Но след изтеклия запис от партийно заседание на „Продължаваме промяната“ не съм голям оптимист, че това ще се случи.

Това заяви в Благоевград лидерът на СДС Румен Христов, който днес бе в Благоевград.

Въпреки, че България има нужда от редовно правителство заради войната в Украйна, заради влизането й в Еврозоната и в Шенген, заради бюджета, заради обществото и гражданите, не виждам много варианти да имаме правителство, коментира още Христов.

Според него крехкото доверие между двата политически субекта се е счупило, а много от нещата, които са чули в записа са просто неприемливи.

Не одобрявам днес и поведението на президента Румен Радев, не е негова работа да коментира  дали политическите формации ще намерят допирни точки да съставят правителство или не.  Той трябва просто да връчи мандата,каза още Христов.

 Лидерът на СДС присъства на отчетно – изборната конференция на благоевградската организация на партията, на която за председател бе избрана Мария Гошева. автор-Пирин Нюз

 

Коментари към новината

Още новини от Политика