Кметът Илко Стоянов: Областният управител умишлено саботира развитието на Благоевград, пращам сигнал до Президента и МС

Кметът Илко Стоянов: Областният управител умишлено  саботира развитието на Благоевград, пращам сигнал до Президента и МС

Кметът на Благоевград Илко Стоянов обвини областния управител Стоян Хлистов в умишлено саботиране на възможностите за развитие на общината. Той обяви,че ще изпрати писма до Президента и министър -председателя с искане да бъде сменен областния управител и да се разгледа поведението му. Безпричинно връща важни решения на общинския съвет в Благоевград,които след това влизат в съда и до сега общината винаги печели делата, но се губи ценно време за реализацията на различните намерения,заяви Стоянов.

Поредното връщане на решение, което предизвика гнева на кмета Стоянов е гласуването в ОбС за Индустриалната зона“Зелен дол“.

На последното си заседание благоевградските общински съветници деактуваха земеделските земи в района на село Зелен дол, определени за изграждането на Индустриална зона, от публична общинска в частна общинска собственост. Решението бе взето с цел развиване на инвестиционни намерения и са свързани със Закона за индустриалните зони и паркове. Според юристите на областната администрация обаче, имало нарушение в процедурата.

„Няма никакво нарушение, просто областния управител обяви война на града и целта е да се забави проекта,за да не можем да кандидатстваме. Всичко това е предизборна игра, но заложници са хората, защото жителите ще изгубят , ако се бламира проекта, каза Илко Стоянов.

Според него Благоевград първи е готов от всички общини с документацията за индустриалната зона и ако сега се влезе в процедура по обжалвания, може да се пропуснат срокове.

Преди това управата обжалва два пъти размера на такса смет в Благоевград, заради което сега два пъти се налага да се преизчислява размера и да се връщат пари на хората.

Областният управител Стоян Христов отрече да има целенасочени действия срещу общината. Според него юристите на управата се уповават само на закона.

На редовното си заседание утре, благоевградските общински съветници отново ще прегласуват същото свое решение, свързано със Индустриална зона „Зелен дол“.автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество