Десето юбилейно издание на фестивала „Талантино“ откриват в Благоевград

Десето юбилейно издание на фестивала  Талантино  откриват в Благоевград

Десето юбилейно издание на фестивала „Талантино“ откриват в Благоевград. Националният преглед на театралните школи  започва на 16 юни и ще се провежда на две сцени - в Младежки дом и във Военния клуб, в рамките на 3 дни (до 18 юни, включително). Участие в тазгодишното издание на фестивала ще вземат 300 деца и юноши от цялата страна.

 

"Много театър, много детски талант, Благоевград е с пулса на Мелпомена в края на тази седмица", каза директорът на Дирекция "Култура, спорт и туризъм" в Община Благоевград Силвия Домозетска.

 

Жури на престижния преглед на театрални школи ще бъдат актьорите Теодор Елмазов и Любомир Фърков, директорът на столичния театър „Сълза и смях“, Цветан Николов и доц. д-р Милена Анева от Югозападния университет.

"Тази година новото е, че освен традиционното жури, ще има и детско жури, което ще връчва награди",  обяви режисьорът Бранимир Митов.

В рамките на „Талантино“ ще бъдат представени класически произведения, български и съвременни автори, мюзикъли."На сцената ще излязат театрални школи, преминали селекция, а на 10-та годишнина  ще бъде най-доброто издание",  категоричен е Митов. 

 

Организаторите са подготвили много награди, като ще бъдат отличени „Най-добра женска роля“, „Най-добра мъжка роля“, Най-добра хореография“, „Най-добро осветление“, „Най-добри костюми“, „Най-добро драматично представление“, „Най-добро комедийно представление“ и други. Категориите са три – до 4 клас, до 8 клас и до 12 клас.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество