Денков обяви пакет от мерки срещу войната по пътищата

Денков обяви пакет от мерки срещу войната по пътищата

Правителството предприема пакет от мерки срещу войната по пътищата, които ще действат постоянно, а не кампанийно. Това обяви министър-председателят Николай Денков в началото на заседанието на Министерски съвет.

Пакетът включва ремонт на рисковите участъци по пътищата, регулярни проверки за спазването на пътните плавила, промени в обучението на водачите на МПС, както и за обучението по "Пътна безопасност".

„Има теми, които са изключително важни и чувствителни за обществото. Една от тях е темата за безопасността на движението по пътищата. Затова една от първите срещи, които проведохме беше с министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта за да видим какво може да направим, за да обърнем негативната статистика в положителна посока”, каза премиерът.

Една от марките започва да действа поще от днес - постоянни проверки по пътищата от няколко институции.

"Надявам се тази система да проработи и това, което е обещавано от наша страна - няма да работим кампанийно, няма да се случи днес, за да можем да го отчетем пред медиите, а това ще е част от нашата работа. Имаме планирани месечни срещи с представителите на отделните ведомства. Ако се справим както планираме, резултатите след няколко месеца ще бъдат видими", каза Денков.

„Специално внимание ще обърнем на ремонтите на рисковите пътища. Мерки свързани с безопасното шофиране, промяна в подхода на обучение на шофьорите”, добави той.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика