Голямо признание!Константин Качулев стана фармацевт на годината, първа е и Регионалната фармацевтична колегия

Голямо признание!Константин Качулев стана фармацевт на годината,  първа е и  Регионалната фармацевтична колегия

Голямо признание получи Регионалната фармацевтична колегия в Благоевград след като получи престижното първо място  за най-добра колегия на годината.

Радостта бе двойна ,защото и наградата фармацевт на годината отиде в Благоевград,  с нея бе удостоен Константин Качулев на церемония в Боровец.

„Щастлив съм , колегията, която до скоро ръководех два мандата, и на която понастоящем съм заместник-председател, получи единодушно номинации от почти всички регионални фармацевтични колегии за “Регионална фармацевтична колегия на годината”. Основният мотив беше въвеждането на заплатени от общината нощни смени на частни аптеки в областния град както и активността на колегията през изминалата година, в това число и кръглата маса за проблемите в аптеките, която организирахме през месец май 2022г. Посланието, което тази награда отправя е, че съсловието е единно, и обществото трябва да знае, че общината и държавата трябва активно да се ангажират, ако искат аптеките да изпълняват социални функции. С това поздравявам всички  фармацевти,които ежедневно изпълняват тази социална роля без да получават адекватната подкрепа, която заслужават.

Рамо до рамо с мен беше Председателя на РФК Благоевград Евгени Антонов. Сега вече летвата му е вдиганата достатъчно,заедно си обещахме на продължим с добрите инициативи и да утвърдим колегията като лидер в дейностите, които подпомагат аптечния фармацевтичен бизнес и повишават статута на магистър-фармацевта в обществото. Това сподели победителят.

 автор Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество