Над 700 дигитални номади от цял свят се събират в Банско

Над 700 дигитални номади от цял свят се събират в Банско

Над 700 дигитални номади от цял свят се събират в Банско за второто издание на "Номад фест". За една седмица стотици номади, отдалечени работници и фрийлансъри ще завладеят курортния град .

Организатор на феста е  Матиас Цайтлер,който е създател на работното пространство в Банско.

Той откри центърът в  курорта през декември 2016 г. и от тогава  Банско се превърна в основен дигитален номадски център в Европа. Работното пространство в Банско има около 100 членове през цялата година. Много номади станаха жители на Банско.

До 2 юли дигиталните номади ще работят и се забавляват. Предвидени са презентации и беседи,  планински преходи, рафтинг, конна езда, каране на четириколки, винени обиколки и планинско колоездене, чрез които ще се презентират природните, културни, исторически дадености на района, както и възможност за спорт и отдих.

Тази година дигиталните номади ще коментират възможността за активна работа 25 часа седмично, което пък дава от своя страна възможност за по-пълноценно възстановяване. 

Фестивалът събира на едно място хора, които сами избират къде и как да работят, "носят" офиса в багажа си и обичат пътешествията. 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно