До момента само двама са ясните кандидати за кмет на Благоевград,другите се ослушват

До момента само двама са ясните кандидати за кмет на Благоевград,другите се ослушват

Гореща политическа есен ще има в Благоевград за местните избори. Три месеца преди вота машината за слухове в града работи на бързи обороти.

В  щабовете на партийните централи цари напрежение, нервите са опънати, защото нямат свобода да действат самостоятелно и за всичко чакат одобрение „от горе“, типично по нашенски.

 До момента  се знае категорично , че Румен Томов и Илко Стоянов ще участват на изборите за градоначалник на Благоевград.

В БСП положението е нагрято до ярко червено,  Корнелия Нинова прати проверка на местната организация и е снела доверието си от ръководството.  Това буквално ще съсипе стратегията на столетницата за местни избори.

ПП-ДБ също нямат кандидат, все още се оглеждат и търсят лице популярно за града. Спряга се името на адвокат Методи Байкушев, но нищо няма окончателно.  

В ГЕРБ за пореден път  вървят тежки процеси на разделение.  Преди няколко месеца Борисов намекна,че харесва досегашния кмет Илко Стоянов и ще иска структурата в Благоевград да подкрепят неговата кандидатура. Това обаче не се хареса на местните и те се заканват да правят бойкот, ако не им се разреши да издигнат своя кандидатура.

Пак в сферата на слуховете се спряга и името на  бившия кмет Атанас Камбитов за участие в изборите като кандидат за кмет,като има и големи амбиции да вкара силна листа от съветници в ОбС.  

Появи се и името на Николай Шушков, бившия областен управител, бивш зам.служебен министър и бивш митнически шеф. Очаква се и той да се включи в надпреварата.

Всички потенциални кандидати казват,че голяма ще бъде бройката на мераклиите да седнат в кметския стол. Но още по-голяма ще бъде надпреварата за местата в общинския съвет.  Извън партийните листи, десетки са кандидатите ,които се целят в съветническите столове, защото там вървят далаверите.

Още от сега са ясни политическите послания и зарибявки за електората, които ще чуем-икономически проспертитет за Благоевград, инвестиции, нови работни места и още куп обещания за светло бъдеще ще чуят хората. Важното е, обаче да се отсее личностно, а не партийно кой кандидат може и кой не може. А това е трудната задача, която пада на плещите на гласуващите,които ще трябва да мислят, а не да чакат по 50 лева за своя глас.

автор-Пирин Нюз

 

     

 

Коментари към новината

Още новини от Политика