Марикостиново въстана срещу кметския син,обвиниха го в системен тормоз

Марикостиново въстана срещу кметския син,обвиниха го в системен тормоз

Жителите на петричкото село Марикостиново излязоха на протест срещу системния тормоз, който им е налаган от сина на кметицата.

Хората се обединиха и казаха,че не искат вече да мълчат и да се страхуват. Искат кметицата им Гергана Тодорова и сина и Велко Тодоров да напуснат селото,за да се живее нормално и без напрежение.

Повод за протеста бе поредния екшън разигран от кметския син Велко,който със свой приятел от съседно село, пребил местния жител Георги Узунов.

Узунов се прибирал в дома си в събота пред нощта,когато бил повален на земята и ритан от двамата мъже. Побоят е заснет от камера,на която се вижда садистичния бой. Узунов е настанен с множество травми в санданската болница, а биячите бяха арестувани едва в понеделник, тъй като се укриваха два дни. Междувременно кметицата е излязла в отпуск, не вдига телефона и се крие от съселяните си.

„Повече няма да търпим тормоза на Велко. Той се изживява като местен бабаит, псува, плаши хората, показва оръжие, размахва брадва, бие който си иска, казаха хората на протеста.

И това се случвало от години наред.   Жителите на Марикостиново  обвиниха институциите в бездействие и са категорични, че се страхуват да живеят в селото, затова и поискаха крайни мерки, включително и Тодорови да бъдат изселени от  селото.

Биячът на селото Велко има условна присъда пак за побой и хулиганство. В момента се намира в условието на присъдата, така че сега е заплашен от затвор.автор-Пирин Нюз

По повод протеста на хората  реагира Апелативна прокуратура – София,която  разпореди проверка на преписки и досъдебни производства, свързани с деянията на лицето, разследвано за побой в с. Марикостиново

В хода на проверката следва да се изясни на какъв етап от разследване са те, както и наличие на преписки срещу Велко Тодоров , архивирани в Районно управление на полицията.

Окръжна прокуратура обяви,че ще поиска 72 часа задържане под стража за арестувания побойник,който се намира в ареста.

Коментари към новината

Още новини от Общество