Новият областен управител Мария Димова дава поста „главен секретар“ на досегашния губернатор,ще има един заместник- управител

снимки-Пирин Нюз,Пирин NEWS.com
снимки-Пирин Нюз,Пирин NEWS.com

Новият областен управител на Благоевград Мария Димова днес влезе в кабинета си. Досегашният губернатор я посрещна с табелка с нейното име на вратата и огромен букет цветя. На кратка церемония Стоян Христов и връчи папка с решението за назначение на министерския съвет. А тя обяви,че няма да се лиши от опита на досегашния губернатор Христов и го назначава на поста главен секретар. Той изпълняваше тази функция по време на управлението на управата  на Николай Шушков.

Димова уточни, че ще има един заместник областен управител и все още не знае неговото име.

Тя заяви, че веднага се захваща с работа. Очерта ,че нейни лични приоритети ще бъдат- безопасността на пътуващите в региона, ще се опита да помогне на хората, които висят по километричните опашки на ГКПП-Кулата, като ще провери и дали може да се подобрят мерките за работа.

Ще изиска веднага и първа среща с 14-те  градоначалници на общини в областта. Ще започне и подготовката за местни избори.

На въпрос на Пирин Нюз дали ще ревизира актовете на управата, заради които се вихрят скандали между община Благоевград и областната администрация, тя уточни, че ще провери, но всичко ще бъде съобразено със закона.

Димова е първата жена областен управител в историята на управата. Тя е на 40 години, омъжена, има две деца. От Банско е, работила е 12 години като юрист към концесионера на ски зона Юлен. До сега не е членувала в партия. Завършила е право в ЮЗУ.  автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Политика