Хиляди граждани от Благоевград, Сандански,Петрич излязоха по улиците и протестираха срещу насилието и липсата на съдебна справедливост/снимки от градовете в региона/

снимки-фейсбук
снимки-фейсбук

Хиляди граждани излязоха по улиците на Благоевград, Сандански и Петрич, за да изразят възмущението си от съдебната система ,която пусна на свобода един насилник накълцал и обезобразил 18-годишната Дебора от Стара Загора.  Липсата на справедливост взриви общественото недоволство и то реагира, спонтанно протестираха в цяла България. Хората недоумяват какъв е този наказателен кодекс, който позволява ловко да се жонглира с юридическите казуси,които са ясни по същество, но справедливост за жертвите няма.

На улиците в региона протестираха млади хора, родители, общественици, кметове и други. Всички те като граждани заявиха съпричастност към болката на пострадалото момиче и казаха, че ако сега не се реагира, то утре жертвата може да е вашето дете.

Трябва да има нулева толерантност  към насилниците и съда и обществото са тези, които трябва да дадът ясно този знак.

Когато съда не отразява общественото чувство за справедливост, тогава какво да кажем днес на нашите деца, как да обясним в каква държава живеем,питаха протестиращите.

Във всички градове хората загърбиха разделителните линии по различни теми и  се обединиха в подкрепа на морала, на съвестта, на истината, на правдата. И осъдиха постъпката на един млад мъж, който е проявил необяснима жестокост и агресия.

       Насилието, което беляза завинаги един млад живот,беляза и нас - като общество! Защото живеем в свят, изпълнен с опасности, агресия и липса на справедливост.

Искрено благодаря на всички, подкрепили с присъствието си общата ни воля да спрем насилието.

Защото от всички нас, чрез личния ни пример, зависи как ще отвърнем – с жестокост или разум и възпитание на децата ни, коментира казуса и кметът на Сандански Атанас Стоянов,който също бе на протеста.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество