Убийците на Мешанлията са били дрогирани по време на извършване на убийството,всички са били закоравели престъпници

Убийците на Мешанлията са били дрогирани по време на извършване на убийството,всички са били закоравели престъпници

Убитият в Гоце Делчев Васил Василев-Мешанлията на 39 години е бил рецидивист, убийците му също са имали досиета с дълъг списък от престъпления, а по време на извършването на убийството са били дрогирани.

Това стана ясно от днешната съвместна пресконференция на прокурори от Окръжна прокуратура и  директорът на ОДМВР-Благоевград комисар Георги Кандев.

Двамата извършители на убийството са арестувани, това са 21 г.Виктория от Гоце Делчев и гаджето и Николай от Божурище, 37-г.

Днес в късния следобяд ще се гледа и тяхната  мярка, която по всяка вероятност ще бъде задържане под стража, като се има предвид досиетата им.

Двамата са устроили клопка на Мешанлията. Той бил бивш приятел на Виктория, но я тормозел с есемеси по телефона.

Тя казала на новото си гадже и двамата направили план как да премахнат проблема.

Виктория уредила среща на Васил на главната улица в Гоце Делчев. На срещата обаче се появил и Николай.  Той заклал Васил като забил нож в шията му и прекъснал сънната артерия.

    После убийците се прибрали в дома на бабата на момичето в Г. Делчев и скрили ножа. Тръгнали да бягат като се качили н 4 сутринта на автобус за София.

Междувременно полицията вече намерила трупа и имали яснота кои са извършителите. Съобщили на колегите си в София. Те спрели автобуса и арестували двамата.

А ето и досието на закланият Васил Мешанлията, който също е бил наркоман, както и убийаците му.

Той е регистриран за множество кражби, грабежи, наркотици.  Има 15 присъди, 14 от които са от Районен съд - Г. Делчев и една от Окръжния съд в Благоевград.Има 11 ефективни присъди, за последно е лежал в затвора в Бобов дол през 2019 г., обясни директорът на ОДМВР Георги Кандев.

Убиецът Николай С. също е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, нанасяне на средна телесна повреда. Има 8 полицейски регистрации в Несебър, Трявна, Приморско, няколко РУ в София. Има 6 присъди и през 2007 г. е лежал в затвора в Бургас. 

Виктория е позната на криминалистите като лице, което употребява наркотици, задържана е само веднъж в полицията преди 3 г.

автор-Пирин Нюз

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред