Топцентърът на Благоевград мирише на фекалии, ВиК отпушва канали аварийно, а проблемът е огромен

Топцентърът на Благоевград мирише на фекалии, ВиК отпушва канали аварийно, а проблемът е огромен

Стана ли жега и топцентърът  на Благоевград започва да мирише на фекалии. Това най-вече се усеща в района на дерето при караваната Фантастико и областната управа.

Тези дни вонята е толкова нетърпима, че хората потърсиха ВиК за помощ.

ВиК реагира и  веднага изпрати екип на място. Оказа се, че причината е запушена  канализацията по протежението на Сапунджи дере в района на Второ основно училище.

Само преди месец там отново се получи огромно запушване и се копа, за да се отстрани аварията.

Всъщност там непрекъснато и в района при стадиона се получава запушване. При всеки малък дъжд от шахтите извират гейзери.

Причината е,че в този район на града не е сменяна канализацията от времето на бай Ангел Тасински, но в същото време към стария водопровод се присъединяват десетки новопостроени кооперации. А канала не може да ги поеме.

Същата трагична картинка е и при заведенията в центъра на града. И там канализацията не успява да се справи, защото Благоевград остана единствен без реализиран воден проект за подмяна на канализацията.

Нещата сериозно ще излязат извън контрол в скоро време и това трябва да бъде основен приоритет на общината и Водната асоциация.автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество