Заснеха насилие в благоевградска детска градина, кметът Стоянов уволни агресивната служителка

Заснеха насилие в благоевградска детска градина, кметът Стоянов уволни агресивната служителка

Скандален видеоклип засне благоевградчанин, на който се вижда как възпитателка бие и тормози малко детенце в детска градина . Случаят е от Благоевград, а автор на клипа е  Марио Борисов. Той е станал случайно свидетел как в двора на детска градина №6 „Щастливо детство“ в Благоевград възпитателка влачи момченце, раздрусва го, удря му шамари  на пейка пред оградата на заведението, а след това удря три-четири пъти по лицето.

 Марио Борисов е подал сигнал и в полицията. Настоява за спешно разследване и отстраняване на извършителката от градината на улица "Свобода" в Благоевград.

Разбрал за случая от социалните медии, кметът на Благоевград веднага назначи проверка по случая и уволни въпросната възпитателка.

  "По време на инцидента директорката е била в отпуск, но веднага се е върнала на работа.   Назначих комисия, която да провери всичко около инцидента. Децата са нашето най-голямо богатство и когато човек е поел отговорност да работи с тях, а не може да се справи, по-добре да не отиде на работа", коментира кметът Илко Стоянов. Той поднесе и лични  извинения към родителите на детето.

Повод за агресивното поведение на лелката била, че момченцето искало да отиде при кака си, която била в друга група на същата детска градина. Титуляр-учителката отишла да вземе каката и да я доведе при детето, което е било разстроено. И през това време е последвал епизода с шамарите и викането върху малкото момченце.

„За първи път получаваме сигнал за насилие в градината, това не е практика, но ще се насрочи родителска среща, за да се успокоят хората,ко5ито с основание са притеснени за децата си, коментира още кмета на брифинг по темата.

"Лелката е дългогодишен служител и досега не е имало никакви оплаквания срещу нея, допълни още кмета. Успоредно с неговата проверка, разследване върви и на прокуратурата, която разпитва служителите на детската градина.

Коментари към новината

Още новини от Общество