Атанас Камбитов: Трябва да спрем пропадането на Благоевград, време е за сериозна работа

Атанас Камбитов: Трябва да спрем пропадането на Благоевград, време е за сериозна работа

Кандидатът за кмет д-р Атанас Камбитов представи днес членовете на Инициативния комитет, издигнал го за вота на 29 октомври. 

"Уверявам ви, че ще бъда наистина честен и независим кмет. Ще работя единствено и само за Благоевград – за модерен, успешен и проспериращ град!", обяви д-р Атанас Камбитов.
Пресконференцията се състоя  в музея за което  доц.Елена Ставрева от инициативния комитет каза, че са избрали  храма на историята,защото от миналото взимаме поуки, за да градим добро бъдеще.

При представянето на членовете на Инициативния комитет имаше видеообръщения от певицата Татяна Сърбинска, Жерар Понт, Станка Желева, Николай Янчовичин.

Всички те обясниха ,че подкрепят кандидатурата на Атанас Камбитов,защото искат да видят Благоевград отново жизнен, усмихнат, чист, проспериращ град.

„Времето в Благоевград е спряло, вървим назад, време е да завършим започнатото от преди четири години,  каза Камбитов.

Той набеляза основните акценти от управленската си програма, която ще представи в детайли  с финансиране и срокове  за изпълнение, на 4 октомври в зала "22 септември".  

Аз тръгвам честно и открито, нямам намерение да влизам в негативна кампания, искам да има дебат с другите участници в предизборната кампания.

Най-важните проблеми в града са липсата на работеща икономика,ниски доходи, обезлюдяването. В общината всички сега говорят за Индустриалната зона, ние я бяхме започнали и ако имаше надграждане,то сега тя щеше да е готова, както е в Симитли,коментира Камбитов. Той каза,че при среща с хора е чул оплаквания за дупките и лошата инфраструктура в града. За 7 дни ще закърпя всички дупки,коментира още Камбитов.Той говори и за такса смет, като я определи като неоправдано висока и заяви, че ако той спечели веднага ще бъде намалена.

 Камбитов няма листа за съветници. "Няма смисъл от листа. Когато предлагаш добри решения, всеки Общински съвет, ако милее за Благоевград, ще ги подкрепи" каза той.

 Атанас Камбитов не скри и пропуските по време на управлението. "Може би заради желанието да направим повече за града, съм пропускал да обърна внимание на обикновените хора, да се срещам повече с тях, да решавам и най-малките им битови проблеми. Взел съм си поука, всеки греши", каза той.

На въпрос колко проверки са извършени на работата му като кмет и как са приключени, Камбитов обяви, че са стотици проверените сигнали.

Всичко бе проверено, дори тоалетната хартия купувана в общината, нищо нямаше открито нередно, над 6 хиляди страници са изписани, коментира още Камбитов.

Сега съм амбициран и подготвен да завърша започнатото - с ясна визия за Благоевград и селата, каза още бившият градоначалник.

Коментари към новината

Още новини от ИЗБОРИ 2023