ЮЗДП напарви дарение на ПСС при БЧК

ЮЗДП напарви дарение на ПСС при БЧК

„Югозападно държавно предприятие“ ДП Благоевград направи голямо дарение на Планинската спасителна служба при Българския Червен кръст (ПСС при БЧК) – Трънклинк система за мобилни радиокомуникации, състояща се от 16 (шестнадесет) бр. радиорепитри, от които 14 стационарни и 2 – мобилни, и 40 (четиридесет) броя мобилни радиостанции.

 

Системата е съвременна и ще подмени морално остарелите съоръжения, с които разполага ПСС и ще доразвие радиомрежата на места, където връзката между планинските спасители, работещи на терен, е жизненоважна.

 

Благодарим за навременната и безценна помощ за ПСС, за да можем да продължим да изпълняваме нашето високохуманно дело още по-ефективно.

 

Част от това оборудване ще бъде предоставено на отряд Благоевград. Ще подобрим радиокомуникацията в долината на река Бистрица от Благоевград до хижа Македония, което е важно за нас, поради увеличеното присъствие на туристи в района. Ще бъдат монтирани ретранслатори и около Рилски Манастир, където се случват доста инциденти, но имаме проблеми с връзката към мобилните оператори.
Да не забравяме, че Планинска Спасителна Служба при Българския Червен Кръст винаги помага на екипите от специализираните служби, при гасенето на пожари в планините!

 

Коментари към новината

Още новини от Общество