Окончателно! 12 кандидати ще се борят за кметския стол на Благоевград, 11 села вече имат избран кмет

Окончателно! 12 кандидати ще се борят за кметския стол на Благоевград, 11 села вече имат избран кмет

 

Предизборната битка за Благоевград ще бъде оспорвана и най-интересна в целия регион. Общо 12 са кандидатите,които ще се борят за кметския стол. Трима от тях вече са били кметове- това са досегашният градоначалник Илко Стоянов-независим, подкрепен от ГЕРБ,Атанас Камбитов-независим, Румен Томов-коалиция Граждани за общината.

Останалите, които ще мерят сили са : Николай Шушков, независим кандидат, подкрепен от БСП и Левицата,  Методи Байкушев, кандидат на ПП – ДБ, Станислав Богдански от ИТН, депутатът Цвета Рангелова- "Възраждане“, бившият заместник – кмет в екипа на Томов – Венелин Трошанов, който е независим кандидат, НДСВ залагат на Кирил Габеров, "Партия на зелените“ ще се бори за кмет чрез Елена Атанасова,бивша съветничка.Не липсва и екзотика.  Александър Тодоров, който беше участник във "Фермата“ също се кандидатира за кмет от партия "Средна европейска класа“, а Атанас Киряков е изборът на "Национално движение за права и свободи“.  Последният е известен като македонист и вечен участник в изборите.

За състава на Общинския съвет в Благоевград са заявили желание 24 партии и коалиции.

467 благоевградчани желаят да станат общински съветници в ОбС Благоевград.

В 20 села в Благоевградска област ще се произведе избор за кметове. 37 души желаят да станат кметове на кметства.

Любопитното тук е, че в 11 от тези кметства има само по един кандидат, което на практика означава,че те вече са избрани.

Това са следните населени места:

- Изгрев

- Бистрица

- Бучино

- Делвино

- Дренково

- Еленово

- Зелендол

- Лешко

- Марулево

- Покровник

- Селище

- Логодаж

 АВТОР-ПИРИН НЮЗ

 

Коментари към новината

Още новини от ИЗБОРИ 2023