Започва новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

Започва новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

На 2 октомври официално ще бъде дадено началото на новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Освен досегашните 30 школи, врати ще отворят още шест нови, съобщи на пресконференция директорът Богдана Костадинова. Тя уточни, че в тях ще се обучават близо 30 деца.

Ръководството на  Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград даде висока оценка на отминалата лятна академия.

Откриването на новите школи е провокирано от интереса на децата и родителите по време на лятната академия, каза още Богдана Костадинова. 

Началото на новата година ще бъде дадено с участието на талатнливи деца от различни групи. Свещеник ще благослови възпитаниците на центъра, техните преподаватели и родители, съобщи Стоян Веселински, който ръководи Детско Студио „Публични изяви“. Той акцентира върху свободата, която имат учителите, съобразена с изискванията и нормативите, които стриктно се спазват. Веселински представи част от отличията на школите, които дават заявка за още бъдещи успехи.

Заместник-директорът д-р Александра Ковачева представи част от събитията, в които ще се включи центърът през новата учебна година. Първото е Панорамата на университетите, а след това и отбелязването на 1 ноември – Деня на народните будители. 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество