В Симитли откриха Неделното училище към храм „Рождество Богородично“

В Симитли откриха Неделното училище към храм  Рождество Богородично

На вчерашния християнски празник Покров Богородичен за 18 поредна година се сложи началото на учебната година в Неделното училище към храм „Рождество Богородично“ в Симитли.

Тържествено със стихове, децата от Неделното училище посрещнаха родители, близки и гости за отпочването на новата учебна година. По традиция това се случва първата неделя на месец октомври.

И тази година над 20 деца се записаха да се учат в Неделното училище към храм „Рождество Богородично“. Тяхната учителка Василка Дафкова каза, че всяко дете, а и техните родители, са „Добре дошли“ в учебните часове. Учебният ден в Неделното училище е с продължителност 90 минути, като всеки учебен час е с времетраене от 30 минути. Уроците се провеждат всяка неделя от месеца, с изключение на последната, която е определена за почивна, за да може децата да си починат, но и да прекарат повече време със своите семейства, роднини и приятели.

В своите часове те ще имат теоретични познания, практични дейности, песнопения и най-важното да се научат, че няма нищо по-хубаво от това да носят вярата в сърцата си, да знаят и спазват християнските добродетели и ценности и да се уповават на Бог в своето ежедневие.

Гости на празника на децата от Неделното училище бяха Апостол Апостолов, Вилимир Александров, Таня Янкова – директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, родители и близки, както и г-жа Шалдева и г-жа Сотирова, които преподават часове по религия в местното училище.

Отец Спас благослови всички деца, а заедно с него те изрекоха Господната молитва „Отче наш“: „Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на Земята; насъщния ни хляб дай ни днес; и прости ни дълговете, тъй както ние прощаваме на нашите длъжници; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки! Амин!“

В края на празничната програма децата подариха на своите гости малък подарък, след което бе разчупена и раздадена питка на всички, а за децата от Неделното училище имаше и вкусна почерпка.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество