Първи дебат! Кандидатите за кметове на Благоевград се захапаха,вижте как ги нареди социологията на старта на кампанията

Първи дебат! Кандидатите за кметове на Благоевград се захапаха,вижте как ги нареди социологията на старта на кампанията

Шестима кандидати за кметове  на Благоевград участваха в първи ТВ дебат по БТВ. Участниците бяха определени от социологическо проучване проведено по поръчка на  БТВ, и това бяха - Илко Стоянов, Николай Шушков, Методи Байкушев, Атанас Камбитов, Цвета Рангелова и Станислав Богдански.

Според социологическите проучвания на старта на кампанията в Благоевград, първи по резултат засега е Илко Стоянов, независим с подкрепата на ГЕРБ,който събира 24%, вторият е Николай Шушков, независим с подкрепата на БСП и Левицата- 17%, трети е Методи Байкушев от ПП-ДБ с 15%, четвърти е Атанас Камбитов ,независим, с 13%.  Това означава, че  при балотаж Илко Стоянов е сигурен участник, а вторият ще се определи между Шушков, Байкушев и Камбитов. Техните шансове са равни и зависи каква кампания ще проведат през този месец. Резултатът винаги може да се обърне,сочи изборната практика.

Дебатът бе динамичен и хаплив, участниците си размениха обвинения и реплики относно кой какво е направил за града, в зависимост в какви качества е бил до сега-бивш управник или бивш областен управител. По традиция всички атаки бяха срещу досегашния управник Илко Стоянов.  Той бе атакуван с въпроси защо напусна голяма част от екипа му, защо е забавил Индустриалната зона, защо иска да тегли заеми за грандиозни проекти, които няма да са печеливши за  Благоевград и други. Стоянов не остана длъжник и обобщи, че всички тези кандидати по свой начин пречат за развитието на града. Обвини  Шушков в тенденциозно връщане на важни решения за града като областен управител, Байкушев пречел за развитието на Бачиново , Камбитов пък  правел проекти ,които не стават за нищо.Станислав Богдански от ИТН пък обвини Стоянов в раздуване на общинската администрация и създаване на общински дружества с цел да си осигури разположението на ГЕРБ,които сега като благодарност го подкрепили. След тези престрелки, все пак стана ясно,че всички до един смятат, че без икономика, инвеститори  и кадри ,общината няма бъдеще и там е разковничето на успеха.

Атанас Камбитов обеща за 7 дни да закърпи улиците  и за 18 месеца да направи Индустриална зона, ако е кмет. Станислав Богдански обеща да е честен управник, Цвета Рангелова  пък заяви,че социалните проблеми ще са и приоритет. Илко Стоянов заяви, че действа вече по всички направления-икономика, бизнес, туризъм, а Бакушев обяви, че ще управлява по нов начин, европейски. Шушков каза, че ще наблегне на икономиката.

Дано това не остане само един дебат, защото в този явно се откроиха кои са борбените личности и кои са само спортни участници.автор-ПИРИН НЮЗ

Коментари към новината

Още новини от ИЗБОРИ 2023