Бойко Борисов нахъса за победа кандидатите за кметове на ГЕРБ в Пиринско/вижте видео/

Бойко Борисов нахъса за победа кандидатите за кметове на ГЕРБ в Пиринско/вижте видео/

Важно е да удържите победа на местните избори, обърна се той към препълнената от симпатизанти зала

"За 3 г., въпреки че не споменаваме имена, всички научиха за хаоса. Сега народът трябва да сравни тези 3 г. и това, което сме правили ние." Това заяви в Благоевград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, призовавайки за силна и категорична победа на кандидатите на предстоящите местни избори. "Ако не стане този избор, във всеки Общински съвет трябва да се препотвърди сглобката. Вие не сте толерантни и мъдри като мен, няма да ви се получи лесно", предупреди той.

Всички кандидати за кметове в област Благоевград, издигнати от ГЕРБ се събраха в зала "Скаптопара" в Благоевград. Това бе едно от най-мащабните предизборни мероприятия на партията. В областния град формацията подкрепя кандидатурата на Илко Стоянов за кмет, който също се включи в събитието. ГЕРБ обаче има пълна листа с кандидати за общински съветници. 

"Събраха ни 2 основни неща - отговорността, която Борисов е доказал, че може да носи и тази отговорност, която поех преди 2 г. за този град. В тези време не само, че не ми се помагаше, ами се пречеше, без оглед на това какво ще се случи с жителите. Искаха само властта на всяка цена. 2 форми: младите комунисти и старите комунисти - едните брандирани като ПП, другите класически - БСП и независими", заяви кандидатът за кмет на Благоевград Илко Стоянов. По време на кметуването си единствено към Бойко Борисов е можел да се обърне за подкрепа, дори и само морална. И изрази надежда първо с местната власт, а после и с другата "да продължим този курс, който сме поели и да дадем бъдеще на децата си".

На оплакването от Стоянов, че са му пречели, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че и сред опозицията има много хора, "с които добре работим". "Особено в местната власт са се грижили добре за хората. Затова не издигнахме в Перник кмет - Станката (Станислав Владимирво бел. ред) се показа много добър кмет 4 г., той е от БСП. Но и той им видя акъла. Няма да си промени мнението за неговата партия, но като градоначалник е много добър. Същото бих казал и за кмета на Кресна", похвали той и леви кметове. За зам.-председателя на БСП Владимир Москов, който дълги години управлява Гоце Делчев също не можел да каже нещо лошо. "Направихме много за Гоце Делчев, не знам какво ще направиш там. Само на теб не бих ти се сърдил, защото главният виновник съм аз. Стадиони, болницата, всичко направихме. Направихме отделения с най-добра апаратура. За да е добре за населението, лошо е за кандидат кмета", пошегува се той с кандидатката за кмет на общината Костадинка Богданова.

"В годините, в които сме управлявали, независимо от коя партия са били, сме работили за всяка партия еднакво.", подчерта Бойко Борисов.

Борисов не пропусна да спомене и постигнатото от Атанас Камбитов, който кметуваше в града от ГЕРБ, а сега е кандидат на друга политическа формация. "В Разлог пак се карали двама наши - толкова кадри произведохме, че вече си пречим", пошегува се лидерът на ГЕРБ.

Борисов поряза и опитите да се всее раздор между него и кандидата за кмет Илко Стоянов. "Ние в сглобката, ако извадим кой какво е говорил или вършил, ние въобще не може да си говорим, даже здрасти няма да може да си кажем. И Господ е казал - прощавай, прави добро, Майка ми казваше - прави добро и хвърляй зад теб, ще го намериш", посъветва той своите. Да правим добро, да сме толерантни, обърна се той към своите. "Всички видяха, че да се закачаш с ГЕРБ не е здравословно и хубаво. Не се чегърта това", добави Борисов и поиска от избирателите да дадат на кандидатите сила да работят за България.

Борисов отново припомни задочния си спор с лидера на ПП Кирил Петков. Не е важно кой пред коя врата стои в парламента, важно е под кой флаг - българския. За България сме се обединили и работим за нея. Нищо по-добро не може да измислим. Ние сме Граждани за европейско развитие на България (значението на абревиатурата ГЕРБ - бел. ред) Евроатлантическите ни партньори одобряват такова правителство и трябва да го пазим. И колегите трябва да го пазят, защото е добро за страната", настоя лидерът на ГЕРБ.

Той обаче бе критичен към правителствата след неговото. "И за "техните" не дадоха нищо. Нищо инфраструктурно не се направи. А за един кмет е важно ВиК, училища, градини, санирани блокове. Откакто си тръгнахме колко блока санирахте - нула. Цели квартали ви санирахме. Такава социална политика не е имало и няма да има повече - идва държавата и ти прави блока - по-скъп, красив енергоефективен...", обясни бившият премиер. И изтъкна, че в Благоевград на всяка сбирка, всеки кандидат може да каже, че е помогнал. Милионни проекти в региона, да не говорим за Струма, напомни той.

Лидерът на ГЕРБ акцентира на сложната международна ситуация и напрежението в Украйна и Близкия Изток. "Това е процес на окървяване, което столетия няма да мине. Всичко това ще се отрази. Като държава трябва да мислим, да имаме план - ако стане по-сериозен конфликтът, с петрола, с горивата ще стане криза. Трябва да имаме готовност, включително кметовете - зарядни станции за електромобилите, по 100 да правите, ток все още имаме. Трябва план какво да се случва, а нямаме", заяви бившият премиер.

Борисов е притеснен и за състоянието на бюджета. С Брюксел може да се говори внимателно и да видим дали този 3% дефицит да го оставим, вметна той. "Аз съм за консервативна политика. Това харчене 3 г без да се вижда къде...", подчерта лидерът на ГЕРБ. И отново настоя да се вижда къде ще отиде заемът, анонсиран от финансовият министър Асен Василев. Той дори даде конкретни примри за проекти в региона, но обясни, че не може да поеме ангажимент за реализирането им, "защото нямаме заместници в митниците, в МС или в данъците". "Какво е реалното състояние на хазната знаят само ПП, сигурен съм, че и ДБ не знаят. По тия въпроси ще си говорим след изборите. За да ги говорим, е важно да удържите победа. Тогава имаме повече аргументи да казваме какво сме поели като ангажимент към тоя град", подчерта Бойко Борисов.

 

Коментари към новината

Още новини от ИЗБОРИ 2023