Община Симитли изчисти възникналото нерегламентирано сметище край река Струма до градския парк

Община Симитли изчисти възникналото нерегламентирано сметище край река Струма до градския парк

Приключи почистването на нерегламентираното сметище по поречието на река Струма, в близост до градския парк, за което доброволци сигнализираха наскоро.

 

Този случай ни показва много ясно, че  въпреки въведеното организирано сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци в община Симитли, както и създадената възможност за гражданите да изхвърлят строителните отпадъци от ремонтите в домакинствата, наличието на отпадъци на нерегламентирани места съпътства „европейското“ ни ежедневие.

 

Общинското ръководство призовава жителите на община Симитли да бъдат по-активни, по-бдителни, да пазят както частните, така и обществените пространства, защото от всички нас зависи чистотата и красотата на нашият дом – община Симитли.

 

„Разчитаме на всички вас тази практика да бъде прекратена, за да може средствата, които се събират от хората да бъдат влагани в нови и общественополезни дейности и придобивки. И ако станете свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, веднага да сигнализирате на тел.: 7 21 38, за да може нарушителите да бъдат санкционирани.“ – призовават от Общинска администрация.

 

От ръководството подчертават още, че ще бъдат предприети действия за засилване на контрола с цел недопускане на образуването на нерегламентирани замърсявания чрез изграждане на видеонаблюдение, а нарушителите ще бъдат санкционирани.

Коментари към новината

Още новини от Общество