В ГЕРБ зоват за оставки заради загубата на изборите в Благоевград

В ГЕРБ зоват за оставки заради загубата на изборите в Благоевград

В странна ситуация се оказа ГЕРБ-Благоевград след изборите за кмет на областния център - хем са загубили, хем не са!

Така излиза, ако прочетете анализа на областния лидер Андрей Новаков в личния му профил, в социалните мрежи.

Цитираме, за да видите какво мисли той:

Благодаря от първо лице за доверието на всички, които ни подкрепиха през изминалите две недели. Благодаря и на целия екип от колеги и доброволци, които за 10-ти пореден път в рамките на 3 години организираха кампания. Нормална и положителна, основана на опита. Горд съм, че като областен координатор на ГЕРБ съм рамо до рамо с всеки от тези хора.

Кандидатите, които ГЕРБ издигна или подкрепи, спечелиха в Разлог, Петрич, Банско, Кресна, Симитли и Хаджидимово.

Много малко не ни достигна за Благоевград и Сандански. На тези две структури изказвам особено признание, бориха се юнашки. А това не може да се нарече загуба за ГЕРБ, защото там кмет и досега не сме имали, че да го губим.

Хората ни показаха ясно, че обществото ни е разделено.

Сега е наш ред да докажем, че каквото и да се случва, ние сме тук и работим с хъс и сърце за всяка община, всяко населено място и всеки човек в област Благоевград.

Работата продължава, пише Новаков.

 

Браво, Андрей Новаков!

Всички мислехме,че Илко Стоянов е ваш кандидат, нали дойде Борисов и го качи на трибуната на ГЕРБ и каза- Той е!

Сега пък  оправдания - нямаме кмет, няма -загуба!

 

Ето тази логика доведе до изнервяне сред редиците на герберите в общината и активистите масово започнаха да питат -ще има ли оставки, кой ще понесе отговорност за поредния провал в Благоевград на местните избори. Това не е първа загуба, освен това и по-малко съветници ще има ГЕРБ.

Явно всички виждат проблеми, само ръководството на областната структура и градската не вижда.

Ето и гневната реакция на един от авторитетните членове на ГЕРБ Кирил Илиев:

    "Политическо ръководство което не спазва своите собствени принципи и правила е обречено!"

И доказателството е налице! Най-слабият резултат и подкрепа за политическа партия ГЕРБ Благоевград от основаването и досега!

ТОТАЛНА загуба на доверие в ръководството и ТОТАЛНА липса на идеи, визия и програма за изборите, ТОТАЛНА морална деградация в ръководенето на кампанията и ТОТАЛЕН нихилизиъм към всичко и всеки в организацията, ТОТАЛНА липса на емпатия към членската маса и симпатизантите, ТОТАЛНО сервилничене на една обречена кандидатура, ТОТАЛНА липса на представа за проблемите в дневния ред на благоевградската общественост!

Мога да продължа до безкрайност да наричам провала с всичките му имена и разновидности! Тотален провал – това е моята оценка!

А нещата можеха да бъдат прости – трябваше само да бъде зачетена волята и вота на хората от актива на ПП ГЕРБ! Нищо повече, нищо по-малко!

Е поне едно хубаво нещо произлезе в кампанията или може би две: първото е, че никой от натрапените ни и наложените "от горе" и лично "от Бойко Борисов" лица в челните места в листата за кандидати за съветници не успя да събере дори и минимална подкрепа, и сега поне няма да берем срама, хора, които нямат нищо общо с партия ГЕРБ да ни представляват в общинския съвет. И второто е, че нашият избирател доказа, че гласува свободно и никой под никаква форма не може да му влияе върху свободата на избора!

В ПП ГЕРБ няма и никога няма да има крепостни и бездушни избиратели!

И накрая, колкото и клиширано да звучи е вярно, че „доверие трудно се печели и лесно се губи“. Ние от ПП ГЕРБ години наред имахме доверието на Благоевград, но за последните 2 години с лека ръка го пропиляхме и изгубихме! Но! Но не изгубихме достойнството и волята си, и именно те ще ни помогнат да се докажем и да продължим започнатото!

 автор-Пирин Нюз

 

Коментари към новината

Още новини от Политика