По кафенета и сокаци се правят схеми за надмощие в новия общински съвет в Благоевград

По кафенета и сокаци се правят схеми за надмощие в новия общински съвет в Благоевград

Кой ще дърпа конците в новия общински съвет, прегрупиране, тактики и схеми, това се умува в момента.

По кафенета и сокаци се събират на тумби представители на новия общински съвет в Благоевград и договорят общи стратегии на поведение, видя репортер на Пирин Нюз.

Най-активни са така наречените съветници на бившия кмет Илко Стоянов. Те са от различни партийни представителства, но са верни на Стоянов. Групата наброява 17 души и готви тесла и сериозен отпор на новото кметско ръководство. На първо място съветниците се групират и обсъждат кой ще бъде новия председател на Общинския съвет. Засега е ясно, че ще има петима кандидати сред които и досегашния Радослав Тасков, който прави совалки сред всички групи с надеждата отново той да бъде първи сред равни. Новото попълнение народни избраници не желаят отново да се повтори схемата при която Тасков пак е председател на Общинския съвет и са предложили да се въведе ротационен принцип на управление. Засега не е ясно как точно ще гласуват 41 съветника. Ясно е обаче, че кметът Методи Байкушев и неговите бъдещи действия ще бъдат подложени на сериозен отстрел.

Във вторник от 10 часа ще бъде тържествената  сесия на Общинския съвет в Благоевград. До тогава сбирките и договорките продължават. А дали се умува градивна политика или се готви нова порция поведение на безпринципна и далавераджийска основа предстои да видим. Навсякъде се говори, че  купения вот този път  вкара  в съвета голяма маса съветници. Какво очакват тези хора да работят и какво ще правят тепърва ще видим. Ясно е обаче,че има вече формирано активно гражданско общество, което няма да търпи досегашните изпълнения на Общинския съвет и при всяко едно драстично поведение ще има протести. Автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество