Полицаи нахлуха в дома на мъжа, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Полицаи нахлуха в дома на мъжа, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Причина за акцията станали снимки на Начо Пантелеев от Лясковец във Фейсбук, от които се съди ,че се занимава с незаконни дейности

Специализирана акция проведоха полицейски екипи в нощта срещу 13 ноември в Лясковец. Униформените нахлули в дома на шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов. Причина за претърсванията в жилището му станали снимки от личния му профил в социалните мрежи, на които се вижда как той извършва непозволени от закона дейности.

В неделния следобед 24-годишният Начо Пантелеев беше пуснат на свобода срещу мярка "подписка“. Първоначално, веднага след катастрофата в събота, той бе задържан в ареста за 24 часа и му бе повдигнато обвинение.

Начо Пантелеев е мъжът, който помете с мощното си возило футболния треньор Ферарио Спасов вчера следобед по главен път София – Варна, в района на село Шереметя. В късния следобед на 11 ноември Начо ударил автомобила на Ферарио Спасов, като по първоначална информация той е шофирал с около 150 км/ч.

"След проведени интензивни следствени действия и преценка на събраните до момента доказателства по случая като обвиняем за извършено престъпление по чл. 343 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата, е привлечен 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец.

Обвинението на този етап е за изгубен контрол над управлявания автомобил при мокра настилка. След произшествието водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатът е отрицателен“, казват от прокуратурата.

Действията по разследването продължават. На 27 октомври Начо е обновил снимката на корицата си във Фейсбук с бялото мощно возило. Преди белия „Мерцедес“ той е шофирал черно Ауди S8. И двата автомобила са скъп клас коли, като цената им надхвърля 100 000 лв. Според запознати само преди месец 24-годишният мъж предизвикал друга тежка катастрофа, която обаче се разминала като по чудо само с материални щети.

автор-в.Труд, Веселина Ангелова, кореспондент

Коментари към новината

Още новини от Общество