Бившият кмет на Благоевград обжалва резултата от изборите

Бившият кмет на Благоевград обжалва резултата от изборите

Бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов обжалва изборния резултат,защото се съмнява в машините. Това обяви самия той на брифинг, ден преди клетвата на новия градоначалник Методи Байкушев от ПП-ДБ.

Разликата е много малка, само с 806 гласа Байкушев печели. Това означава по 5-6 гласа преднина в секция. Проверката ни показа нещо странно, аз печеля на хартиените бюлетини, а той печели на машинен вот. Затова и ще искам проверка за механизма по който работят машините           ,  за тяхната роля, за да се удостовери дали всичко е наред и дали е имало честни избори, коментира Илко Стоянов.

Той обясни още, че няма да присъства на клетвата на новия кмет, тъй като не бил поканен. Заяви още,че целият му политически кабинет-заместник-кметове и секретар ще напуснат, за да има възможност Байкушев да управлява със свой екип.  

Според Стоянов загубата му е заради негативна кампания срещу него в социалните мрежи, както и заради атаката на икономически субекти, чийто интереси той е засегнал.

Пожела на новия кмет да се опази от тези субекти, които неминуемо ще атакуват и него,ако той защити интересите на Благоевград.

Стоянов обяви,че  Байкушев не трябва да се оправдава пред благоевградчани с предишния екип, а да се захваща веднага с работа. Пари има, има и проекти, трябва да се работи, каза още Стоянов.

Автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество